La Història del Nostre Centre

El Mijac és un Moviment Infantil i Juvenil d’Acció Catolica. Aquest neix després de l’assemblea de Manresa, convocada per crear les bases d’un nou moviment. L’any 1978, poc després del final de la dictadura franquista, es començaven a recuperar les llibertats i aviat van sorgir noves formes d’educació en el lleure. Els Júniors de Catalunya i Balears es van plantejar unir-se i donar personalitat al moviment del Mijac.

Així doncs, el Mijac Crist Rei es troba dins el moviment Catalano-Balear i forma part de la Diòcesi de Vic.

Es guia per set conviccions que són: Protagonisme de l’infant, Arrelament, Opció educativa, Opció transformadora, Opció pels pobres, Opció evangelitzadora i l’Animador: amic i testimoni. Aquests són els principis en els que es basa tot el moviment i que se'n fan ús i es treballen dia a dia de forma directe o indirecte mitjançant les activitats que es preparen a l'infant.

El Mijac Crist Rei està format per 5 grups d’edat, actualment són aquests:

·  Xirucs: Nenes i nens nascuts els anys 2010 i 2011.

· Xirois: Nenes i nens nascuts els anys 2008 i 2009.

· Xipiks: Nenes i nens nascuts els anys 2006 i 2007.

· Xispes: Nenes i nens nascuts els anys 2004 i 2005

· Pinxus: Nenes i nens nascuts els anys 2002 i 2003.

· Waxicongues: Nenes i nens nascuts els anys 2000 i 2001.

Els sis grups que formen el Mijac treballen de forma força independent a l’hora de realitzar els dissabtes, tot i això, es fa una reunió d’animadors de tot el centre un cop al mes, on cada grup explica les seves activitats i ens posem d’acord per preparar les activitats conjuntes del centre, de la diòcesi o del moviment en general.  

Actualment comptem amb un total d’uns 100 nens i nenes aproximadament. La majoria d’animadors que tenim al nostre centre són antics infants que han passat pel Mijac i han volgut continuar.